Zozan Sinjari

Instagram: @zozansinjari

 Zozan Sinjari  woont in Täby, Stockholm, en heeft een voorliefde voor vormen en lijnen. Haar terras straalt zowel luxe als harmonie uit en is gedecoreerd met lichte meubels en textiel die de grens tussen binnen en buiten doen vervagen.

Hoe omschrijf je jouw interieurstijl?
"Die is vrij minimalistisch, Scandinavisch, licht en eenvoudig. Ik hou van vormen en lijnen en voel me erg aangetrokken tot het neutrale kleurenpalet. De laatste jaren is duurzaamheid voor mij steeds belangrijker geworden, dus ik kies graag meubels en materialen die lang meegaan. Ik hou bijvoorbeeld van hout en steen."

Welke materialen zoek je voor je terras?
"Duurzame materialen die bestand zijn tegen de Scandinavische zomer. Het liefst materialen die zo min mogelijk onderhoud vergen. Harde materialen zoals aluminium zijn goed en hebben vaak een mooi design met rechte lijnen. Dit harde kun je vervolgens verzachten met textiel en houten details.

Hoe creëer je een vakantiegevoel?
"Ik probeer de inrichting dan zo comfortabel en uitnodigend mogelijk te maken. Onze lounge is bedoeld als een plek waar je gezellig samen kunt zitten, ontspannen en socializen. Je hoeft niet telkens op te springen om kussens en andere dingen te halen - om dat vakantiegevoel te krijgen, wil ik alles bij de hand hebben. Denk aan een goed oppervlak om drankjes en snacks neer te zetten en handige opbergers voor dekens die snel opgepakt kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om meubels te kiezen die comfortabel zitten."

Als je drie favorieten uit het assortiment van Brafab mag kiezen, welke zijn dat dan?
"De Vevi fauteuils, het Averio kleed en de Samlas houten mand, die ik op mijn terras heb! Ik ben dol op de fauteuils omdat ze mooi en onderhoudsvrij zijn, het kleed omdat het een zacht element is en de mand omdat het een praktisch detail is waarin ik tijdschriften, dekens of wat dan ook kan opbergen.