Eén sofa, meerdere stijlen

Duurzaamheid draait niet alleen om materialen en productie – als je meubels koopt die je echt leuk vindt, gaan ze ook langer mee. Met een beetje creativiteit kun je één en dezelfde sofa bovendien gebruiken als basis voor heel wat verschillende inrichtingsstijlen. Zo kun je je meubels toch nog blijven gebruiken wanneer je zin hebt om je interieur te veranderen.

De sofa Samvaro van Brafab is modern en toch ook klassiek. Met zijn zachte ronde vormen creëert hij een knusse en uitnodigende sfeer met aandacht voor details. De lichtjes afgeronde armleuning staat garant voor comfort en de kussens in olefin zijn waterafstotend. In dit gamma vind je ook stoelen en bijbehorende tafels. 

Welke sofa je kiest, hoeft niet meteen bepalend te zijn voor de stijl van je terras. Samen met styliste Elin Odnegård hebben wij uitgetest hoe je de sofa Samvaro van Brafab heel gemakkelijk kunt combineren met een minimalistische, bohemien of creatieve stijl. Welke past het best bij jou?

Minimalistisch

Een minimalistische stijl gooit alle franjes overboord en laat het object voor zich spreken. Zo wordt de kwaliteit van het object geaccentueerd. De combinatie van materialen is hierbij belangrijk: bij de sofa Samvaro ontmoeten hard aluminium en zacht textiel elkaar. Ook de omgeving treedt duidelijk in dialoog met de inrichting.

Creatief

De creatieve stijl is experimenteler en weerspiegelt de levensstijl en de interesses van een persoon. Je voelt als het ware waar de persoon die hier woont van houdt: skaten, muziek beluisteren of tijdschriften over binnenhuisinrichting lezen bijvoorbeeld. Creatievelingen durven kleuren, vormen en patronen te combineren op onverwachte manieren en drukken zich heel vrij uit.

Bohemien

Ontspanning en harmonie staan centraal in de bohemienstijl, die een “pak wat je hebt” mentaliteit uitstraalt. Het resultaat is een romantische sfeer met veel stoffen en warm licht die zorgen voor gezelligheid. Met bijzettafeltjes, manden met kussens en matten die elkaar overlappen, creëer je een flexibel terras voor veel of weinig gasten, net wat je op dat moment nodig hebt. Potten en planten kunnen fungeren als afsluiting en een parasol beschermt je niet alleen tegen de zon, maar geeft je ook het gevoel van een dak boven je hoofd.