Buitenmeubels met waterafstotende kussens

De buitenmeubelen van Brafab zijn ontworpen om bestand te zijn tegen het Noord-Europese klimaat, dat snel wisselt van een stralende zon naar een plotselinge regenbui. Natuurlijk zijn al onze producten er bestand tegen om buiten te staan. Om te voorkomen dat je de kussens telkens naar binnen moet dragen als er weer een regenbui langskomt, hebben we een extra functie toegevoegd aan sommige van onze stoffen en kussens.

Bij Brafab zijn al onze meubelen bestand tegen slijtage door weersinvloeden, tot in het kleinste detail. Het is essentieel dat een buitenmeubel lang meegaat.
Voor de meeste van onze meubelen met kussens gebruiken we olefinstof, wat veel voordelen heeft. Het houdt bijvoorbeeld de kleur goed en verbleekt niet zo snel door de zon als andere stoffen. Het is heel duurzaam en tegelijkertijd licht van gewicht. De stof laat ook heel weinig water door - en droogt snel. Daarom is het bijna als gemaakt voor buitenmeubels.

Soms wil je nog betere bescherming tegen regen en vocht, bijvoorbeeld als het gaat om grotere gestoffeerde meubelen. In een aantal van onze meubelseries hebben we daarom extra verstevigingen aangebracht waardoor de kussens bij een regenbui buiten kunnen blijven liggen. Dan houdt je tijd over voor andere dingen.

Tip!
Wat je ook kiest, het is goed voor de kussens om ze te beschermen wanneer ze niet gebruikt worden. Brafab heeft veel stijlvolle en praktische kussenboxen en voor veel meubelgroepen hebben we ook aansluitende hoezen.

1. Liner - stof die water buiten houdt

Als het gaat om een waterafstotende stof, dan gaat het erom dat de stof het water zoveel mogelijk buiten houdt. Dan wordt de binnenkant dus niet nat. De olefinstof die in veel van onze meubels wordt gebruikt
heeft op zich goede eigenschappen om het water buiten te houden, maar in sommige gevallen kan extra versterking goed zijn. We gebruiken dan een zogenaamde liner aan de binnenkant van de stof om het water nog meer buiten te houden. De liner die wij gebruiken is transparant en flexibel waardoor je aan de buitenkant geen verschil voelt met een stof zonder liner. Een stof die simpelweg is gemaakt voor buitenmeubels!

Collecties met waterafstotende stof:
Lyra, Naos, Blixt, Kotte zitzak, Stettler, Samvaro, Ninja

Meubelen met waterafstotende stof:

2. Kussens met weerbestendig schuim

Met kussens met weerbestendig schuim bedoelen we kussens die tegen een regenbui kunnen en daarna weer opdrogen. Het is dus een kussen dat water doorlaat en een soort opening heeft waardoor de binnenkant geventileerd en droog kan worden als de zon weer om de hoek komt. Houd er rekening mee dat de kussens sneller drogen als je ze zo neerzet dat eventueel water makkelijker weg kan lopen.

Collecties met kussens met weerbestendig schuim:
Battleford, Weldon, Kotte poef, Norrsken, Pollux

Meubels met kussens van weerbestendig schuim: