Buiten is het nieuwe binnen

Lange zomerse avonden aan tafel met vrienden, relaxen met een goed boek in de schaduw of een plek om met je familie samen te komen, zelfs als de herfst zijn intrede doet? We gebruiken onze buitenruimtes allemaal op verschillende manieren en door deze op de juiste manier in te richten, kan het terras of balkon de extra ruimte worden waar je zo naar verlangde.

Nooit eerder hebben we zo genoten van onze terrassen als de afgelopen jaren. De meesten van ons hebben veel meer tijd thuis doorgebracht en daarom is het nóg belangrijker geworden om daar echt te kunnen genieten. We hebben nieuwe manieren gevonden om samen te komen en te socializen. Veel activiteiten die we voorheen binnen deden, hebben we naar buiten verplaatst: naar tuinen, binnenplaatsen en terrassen. En dat is nu precies waar wij bij Brafab experts in zijn.

Het interieur verhuist ook naar buiten

De outdoortrend begon al voor de start van de pandemie. De laatste jaren is de wens om onze woonkamers naar buiten te verplaatsen - outdoor homing - sterk gegroeid. Steeds meer mensen creëren terrassen die het seizoen verlengen en een extra ruimte worden waar je ook bij regen of wind kunt zitten.
In 2022 zien we dat buitenmeubelen om in te relaxen en te ontspannen steeds meer aandacht krijgen, met stevige kussens om in weg te zakken en diepere banken en fauteuils. Samen met onze deskundige retailers helpen we je bij het vinden van de juiste buitenmeubelen voor jouw specifieke terras. Het geheim is om echt na te denken over hoe je je buitenomgeving wilt gebruiken, welke functies je nodig hebt en hoe je meerdere kamers in één ruimte kunt creëren.

Inrichten op basis van de functie

Tegenwoordig zijn meubels aangepast aan alle behoeften. Wie veel ruimte heeft, wil misschien zowel een echte eettafel met plaats voor veel mensen als een zithoek om na het eten naartoe te verhuizen. Een grote trend is dat we ook buiten met grotere meubels inrichten. Een loungeset is in veel opzichten het perfecte tuinmeubilair, waar je met veel gasten kunt zitten voor plezier en gezelligheid, of gewoon lekker in je eentje kunt ontspannen. Als je daarentegen wat minder ruimte hebt, kan het slim zijn om meerdere functies te combineren - bijvoorbeeld met een wat hogere salontafel waar ook aan gegeten kan worden.

We verdelen onze buitenmeubelen in drie groepen op basis van functie. Lounge is de traditionele zithoek met een lage tafel, wat zorgt voor het meest ontspannen gevoel. Low dining zijn sets met iets hogere tafels, waar je zowel kunt relaxen als genieten van een kopje koffie of zelfs een diner. Dining is de meer traditionele eethoek voor het diner, met een tafel en comfortabelere stoelen.

Natuurlijke kleuren en robuuste materialen domineren

Beige tinten en andere aardetinten zullen ook in 2022 populair blijven, net als gedempte tinten van groen, bruin en aardeachtig roodbruin. Twee voorbeelden zijn Brafab's kleuren Bistro brown en Garden green. Zand, steen en mineralen inspireren om een natuurlijk en warm gevoel te creëren met een vleugje mediterrane esthetiek, waar het gemakkelijk is om te genieten van een zomerse dag. Met een paar olijfbomen in grote potten, of waarom niet een treurpeer die beter tegen het Noord-Europese klimaat kan, geef je de finishing touch aan je terras. De natuurlijke trend komt ook terug in de vorm, waarbij ronde, organische lijnen een steeds vaker voorkomende aanvulling op de traditioneel rechte lijnen worden.

De grens tussen ons binnen- en buitenleven vervaagt.

Sommige interieuraccessoires die voorheen ondenkbaar waren, zoals een kleed onder de eettafel op het terras en veel kussens op de buitenbank, komen tegenwoordig veel meer voor. Dit is deels te danken aan innovatieve textielmaterialen, die hetzelfde aanvoelen als gewone stoffen, maar veel beter bestand zijn tegen weer en wind. De outdoor homing-trend heeft het seizoen voor buitenmeubels ook verlengd: deels omdat veel mensen glazen serres bouwen waarin ze kunnen vertoeven, en deels omdat het steeds gebruikelijker is geworden om buitenmeubels ook binnenshuis te gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld rotanmeubels in de badkamer zijn, of wat meer solide eetkamerstoelen die populair zijn geworden in keukens met een landelijke stijl.

Wat je ook kiest, het belangrijkste om echt te kunnen genieten is een functionele inrichting. Neem gerust wat extra tijd om na te denken over hoe je je buitenomgeving op dit moment gebruikt - en hoe je deze in de toekomst wilt kunnen gebruiken. We helpen je graag op weg!